Utorok 22. 10. 2024

Navigácia

Upracme Slovensko – Svetový čistiaci deň 2024

Neustále počúvame: „Ja som ten odpad neurobil/a, nech si ho uprace ten, kto áno.“ Nie vždy a všade však fungujú veci takto jednoducho. Možno sme neboli súčasťou problému, ale stali sme sa súčasťou riešenia. Ako?

Tento rok sa naša škola pridala k Svetovému čistiacemu dňu a urobila niečo skutočne dôležité pre naše krásne Slovensko. Planéta je náš spoločný domov a my všetci sme zodpovední za to, v akom stave ju odovzdáme budúcim generáciám. Je to otázkou prežitia nášho druhu.

V týždni od 23. do 27. septembra sme so žiakmi 1. a 2. stupňa vzali iniciatívu do vlastných rúk a zorganizovali akciu: „Upracme deťom ihriská“. Pridali sme sa k 150 krajinám a k miliónom dobrovoľníkov po celom svete v zbieraní odpadu. Zamerali sme sa na detské ihriská, kde naši žiaci trávia svoj voľný čas. K upratovaniu sme po registrácii dostali, vďaka generálnemu partnerovi Lidl Slovensko, rukavice a plastové vrecia.

Každý kúsok odpadu, ktorý sme zodvihli, je krokom k čistejšej a zdravšej budúcnosti. Spolu sme ukázali, že nám na našej zemi záleží. Spoločne sme prispeli k veľkej zmene, ktorá má význam.

PaedDr. A. Kiselová

Fotoalbum:


         

          

 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Saratovská ul. 85, Levice
    Saratovská ul. 85
  • 0910 486 759 - tajomníčka /mobil/
    036 631 2577 - tajomníčka
    036 622 3564 - vedúca jedálne

Fotogaléria