Nedeľa 8. 9. 2024

Navigácia

Poznávací pobyt v Anglicku (Londýn, Oxford, Hastings, Canterbury) a Brusel

Poznávací pobyt v Anglicku (Londýn, Oxford, Hastings, Canterbury) a Brusel
Zodpovedné: Mgr. Irena Želonková, Mgr. Dana Slamková

Viete, že anglické počasie je premenlivé a daždivé? Tak zažili sme to aj my a hneď z príchodu do Calais  s pokračovaním v Oxforde. Ale to nám teda vôbec neprekážalo. Stálo to za úžasné zážitky.

Aké?

Návšteva Christ Church v Oxforde bola pre nás veľmi zaujímavá, keďže táto katedrála sa stala aj podnetom na natáčanie priestorov vo filme Harry Potter. A čo viac si môžete priať ako zažiť atmosféru, ktorú ponúka prechádzka malebnými uličkami tohto univerzitného mestečka.

Prehliadku hlavného mesta UK, Londýna, sme začali na moste Tower Bridge, odkiaľ sme sa kochali výhľadmi na rieku Thames a zároveň kráčali po chodbe so sklenou podlahou, ktorá spája veže mosta. Nemohli sme vynechať zastávky pri samotnom hrade Tower of London, Saint Paul´s Cathedral a cez Millenium bridge sme prišli k London Eye. Výhľady z jazdy sú pre nás nezabudnuteľným zážitkom. Určite odporúčame!!!!!! Videli sme najznámejšie časti Londýna.

Ďalší deň sme navštívili pirátske jaskyne v Hastings, kde to bolo ale poriadne strašidelné v projekcii, ktorú nám ukázali. Zo zrúcanín hradu v Hastings nás očarili výhľady na Lamanšský prieliv. Samozrejme sme vodu aj vyskúšali. Očarili nás záhrady, ktoré boli súčasťou Hever Castle.

Canterbury, jedno z najznámejších stredovekých miest sa môže pýšiť Canterburskou katedrálou, ktorá je sídlom Arcibiskupa anglikánskej cirkvi. Samozrejme sme sa poprechádzali malebnými uličkami tohto mesta, čo stálo za to.

Cennou skúsenosťou bolo pre nás ubytovanie v anglických rodinách, ktoré nám svojou pohostinnosťou spríjemnili tri večerné chvíle a teda sme mali možnosť vyskúšať aj anglické stravovanie. Musíme povedať, že naša angličtina je na výbornej úrovni, čo sme si overili v komunikácii s členmi rodiny. 🙂

Poslednou zastávkou po plavbe trajektom cez prieliv La Manche bol pre nás Brusel. Navštívili sme part Mini–Europe, kde sme videli miniatúry všetkých najznámejších pamiatok Európy ako na dlani. Návšteva netradičného múzea Atómium – jedného zo symbolov mesta, nás ohúrila. Pozreli sme si katedrálu sv. Michala a Guduly, ale aj najznámejšiu sošku v meste Manneken-Pis (Cikajúci chlapček).

Veľká vďaka patrí agentúre DaD Team, ktorá nám svojou perfektnou organizáciou spríjemnila pobyt a jej sprievodkyne svojimi znalosťami a výkladom obohatili naše vedomosti z histórie a kultúry miest, ktoré sme navštívili.

Fotogaléria: https://6zslevice.edupage.org/photos/?eqa=Y21kPUdhbGxlcnlFZGl0b3ImZGlyaWQ9OTU4JmFsYnVtaWQ9YWxidW0%3D#photos:album:958

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Saratovská ul. 85, Levice
    Saratovská ul. 85
  • 0910 486 759 - tajomníčka /mobil/
    036 631 2577 - tajomníčka
    036 622 3564 - vedúca jedálne

Fotogaléria